на живо

Мигът, който отложи Суперкласикото (ВИДЕО)

Двата отбора не искат да играят, твърдят медиите

Reuters

Дори след атаката върху автобуса им от страна на привържениците на "Ривър Плейт", футболистите на "Бока Хуниорс" продължиха да пеят. Това се вижда в кратко видео, публикувано в социалните мрежи. 

На него се вижда ясно моментът, в който бива счупен прозореца до Пабло Перес. 

Именно тази атака доведе до желанието на "Бока Хуниорс" вторият мач от финала за Копа Либертадорес да бъде отложен с ден. Шефовете на "златисто-сините" твърдят, че играчите им, които пострадаха при атаката и след това - при опита на полицията да разпръсне тълпата със сълзотворен газ, не са в добро физическо и психическо състояние, за да изиграят решителна футболна среща, какъвто е мачът на стадион "Монументал". 

След най-тежко пострадалите са Пабло Перес и Гонсало Ламардо, които бяха приети в болница, тъй като в очите им попаднаха стъкла. Те се върнаха на стадиона, но имат забрана да участван в мача.

Неразположение чувстват пък звездата на тима Карлос Тевес и още четирима основни играчи. 

Въпреки това от Футболната федерация на Южна Америка (КОНМЕБОЛ) настояват мачът да се състои. Те насрочиха и нов час за първия съдийски сигнал - 00:15 ч. българско време. Двата тима обаче категорично са заявили нежеланието си да излязат на терена за срещата.

Играчите на "Бока" също твърдят, че не са в състояние да играят, въпреки че експертите от КОНМЕБОЛ заявиха, че нараняванията им са повърхностни.

Първата среща между "Бока Хуниорс" и "Ривър Плейт" завърши 2:2. Головете на чужд терен обаче не носят предимство, така че победителят все още не е ясен.