на живо

Михаел Балак: Как може такава група играчи да прави толкова елементарни грешки?

Бившият национал на Германия описа настроението около Бундестима като "апокалиптично"

Легендата на германският футбол Михаел Балак описа настроението около Бундестима като "апокалиптично". Бившият играч на "Байер" Леверкузен, "Байерн" и "Челси" разкритикува възпитаниците на Йоахим Льов и заяви, че няма обяснение за слабото им представяне.

Световният шампион завърши на последното място в своята група и отпадна преди осминафиналите след загуби от Мексико и Южна Корея и измъчена победа над Швеция.

"Как може тази група от играчи да допуска подобни елементарни грешки? Езикът на тялото, настройката, желанието - всичко това липсваше в Русия. Всъщност тези неща ги няма от известно време", заяви Балак.

"Когато има резултати, критиката не се чува, но започнеш ли да се проваляш, критиците се умножават и стават по-шумни. В момента настроението около отбора е апокалиптично."

Балак коментира и прибързаното решение на федерацията да предложи нов контракт на селекционера Льов. Специалистът преподписа до 2022 г. точно преди Мондиал 2018.

"Не беше нужно да удължават договора на Йоахим Льов с цели 4 години, месец преди старта на световното първенство. Дали той е точният човек за тима? - Не мога да преценя. Работил съм с него и според мен е добър треньор, който притежава качествата да извлече максимума дори от по-слаб отбор, защото има ясен план"

"Днес обаче отборът и треньорът са под прицел", завърши Балак.

Тагове:

световно 2018