на живо

Михайлов: Странно решение, няма повод за извънреден конгрес (ВИДЕО)

"Може да има и три конгреса, война няма да допусна", заяви президентът на БФС

Михайлов: Странно решение, няма повод за извънреден конгрес (ВИДЕО)

Президентът на Българския футболен съюз (БФС) Борислав Михайлов определи днешното решение на Софийски градски съд да наложи провеждането на извънреден конгрес на 12 октомври като "странно", тъй като за март 2022 г. е насрочен редовен.

Ръководителят на родната централа коментира и успеха с 4:1 за националите в контролата с Грузия - втори пореден за "лъвовете".

Снимка: Lap.bg

"Доста странно е решението на съда. Ще направим всичко възможно да се съобразим с него. Въпросът е конгресът да бъде организиран правилно. Това не е лека работа. Както виждате, аз съм доста спокоен. Четири месеца си ходя по всички дела, за да ме впишат. Спазваме сроковете и ще направим организация."

"Това е прецедент и нямам много практика. Един месец не е много време за организирането на такъв конгрес. Една жена взима, прочита всичко и взема решение. Съдията е взел друго решение. Няма какво да го оспорваме това нещо. Трябва да се справим с този един месец или ако не можем да се справим, ще идем на друг конгрес. За мен няма повод за извънреден конгрес, защото догодина има редовен.", заяви Михайлов.

Снимка: Lap.bg

"Към момента има конгрес, свикан от съда и конгрес, свикан от изпълкома. Може да има и три конгреса. Няма да позволим да има разнобой и война във футбола, както в други сфери от нашия живот. Конгресът ще бъде изряден. Преекспонира се много. За първи път се случва това нещо."

"Ясен Петров си има договор, който изпълнява. Имаме още три квалификационни мача и един приятелски мач с Украйна. Много съм доволен от целия лагер. Много е хубаво, че има много млади момчета. И днес липсваха основни фигури. Резултатът е много важен за самочувствието на играчите."

Снимка: Lap.bg