на живо

Михайлович мотивира от болницата. Треньорът не изпуска от поглед "Болоня" (ВИДЕО)

"Не се плаша, защото знам, че ще победим. Заедно ще го направим!", заяви специалистът, който отново се бори с левкемията

Той е силен! И го е показвал през годините! И е побеждавал! И се е изправял, когато е губил! Синиша Михайлович със сигурност е човек, който може да служи за пример, а италианския футболен "Болоня" да се гордее, че го има за треньор.

Михайлович обяви преди седмица, че се налага отново да влезе в болница, тъй като левкемията се е завърнала в живота му. Той се лекува от страшната болест в периода 2019-2020 г., като след това седна на скамейката на "Болоня". Сега сърбинът не може да е с тима, но това не означава, че няма да изпълнява задълженията си! Той продължава да следи тренировъчния процес и да провежда така важните мотивационни речи преди всеки мач. 

"Болоня" гостува на "Милан" в понеделник (4 април). 

Михайлович се включи след последната тренировка на тима, за да даде последни наставления.

"Включвам се, защото последният път много от вас бяха с националните си отбори и ще повторя отново това, което казах. Няма да бъда с вас физически, но в болницата имам връзка с камерите, които ми показват мачовете и тренировките. Оставам постоянно във връзка с отбора. Всички неща, които досега правихме, продължават. От болничната стая ще се боря за вас, няма да отстъпя и сантиметър и съм сигурен, че когато излезете на терена, вие ще се борите за мен. Ако вече веднъж успяхме да победим - аз в болницата, а вие на терена с добра игра, значи можем и втори път!", заяви Михайлович.

"Животът не се живее без проблеми, а без те да ти влияят. Той не е права линия, понякога кривва, има възходи и спадове, дупки, в които можеш да паднеш, но винаги трябва да имаш силата да продължиш. Точно в най-тежките моменти се вежда смелостта и реакцията на човек. Когато има проблем, всеки от нас има два изхода. Първият е унищожаващ - да се жалваш, да изгубиш вяра, да се откажеш. Вторият е конструктивен. При него са важни позитивното мислене и действие. Ето, аз живея в болничната стая 3Х3 метра, но знам, че това е временно, вярвам в себе си, вярвам на докторите. Ентусиазиран съм и знам, че ще победя. Заедно ще победим. Ако ви трябвам - тук съм. Ако аз трябва нещо да ви кажа - ще бъдете тук. Най-важно е да не се предаваме. Нито аз в тази стая, нито вие на терена у дома или при гостуване", добави той.

Михайлович заяви, че е наясно, че мачът с лидера в класирането на Серия "А" "Милан" ще бъде труден, но вярва на своите момчета. "Болоня" е на 12-та позиция в подреждането. 

Мачът е в понеделник (4 април) и може да го гледате пряко по RING от 21:45 ч.