на живо

Миятович: Щеше да бъде жалко да отпаднем с дузпа в 90-ата

"Без публиката нямаше да постигнем нищо!", категоричен е вратарят на "Левски"

Вратарят на "Левски" Милан Миятович се превърна в герой за "сините", след като на четвъртфинала от турнира за Купата на България успя да спаси две дузпи на футболисти на "Лудогорец" - първо в самия край на редовното време, а след това и при серията от наказателни удари. 

Така "сините" продължават напред в надпреварата.

"Много хубаво се получи. След тези 90 минути, които изиграхме, щеше да бъде жалко, ако бяхме изгубили в 90-ата минута. Успях да спася този наказателен удар, да стигнем до дузпите и да сме по-спокойни от играчите на "Лудогорец". Мисля, че заслужено победихме. Нямах много време да мисля. Успях да се концентрирам и я спасих. Анализирахме. Треньорът на вратарите дойде и ми показа къде трябва да се хвърля и така я спасих", заяви той.

"Победата дойде в точното време. Точно покрай ситуацията с клуба и всичко, което се случва, както и лошите резултати в последните два мача. От тук нататък мисля, че ще вървим само напред. Ще се върнем в правия път. Излишно е да коментирам феновете. Днес бяха голямата ни подкрепа. Без тях нямаше да постигнем това днес. За такава публика трябва да се борим до край и да бъдем в най-добра форма", благодари Миятович.

Въпреки тежката финансова обстановка в клуба, вратарят на "Левски" заяви, че иска да остане на стадион "Георги Аспарухов" и след края на сезона, ако условията го удовлетворяват.

"Не мисля за това. Само тренирам, за да дам най-доброто от себе си в мачовете. Какво ще стане... ще видим. Наясно сме със ситуацията, в която се намира клуба. Разбираме всички. Тук сме, за да играем за пари, с тях се живее. Но с такъв клуб няма как да няма емоция и да не играете със сърце. Не знам каква е ситуацията. Важно е да избутаме сезона до край. Ще видим какво ще стане. Излишно е да говорим дали някой иска да остане в такъв клуб с такава публика. Със сигурност искам!", завърши той.