на живо

Мико Кузманов: Когато играеш за България има повече страст

"Вярваме и продължаваме да се борим", заяви българският тенисист

Reuters

Тенисистът от българския отбор на турнира ATP Cup Димитър Кузманов заяви, че да играеш за родината си носи по-специално чувство.

Мико постигна първата победа за България в сблъсъка срещу Белгия от груповата фаза на надпреварата в Сидни, Австралия. Той се наложи с 6:0, 6:3 над Стив Дарси и даде предимство на отбора. За да продължат напред към четвъртфиналите родните тенисисти трябва да постигнат още един успех в двата оставащи сблъсъка.

"Изживявам мечтата си всеки ден. Както аз, така и целият отбор. Ние сме тук, даваме най-доброто от себе си. Борих се от първата до последната точка. Нямаше значение резултата. Не може да бъде описано чувството и емоцията. Това е различно състезание. Тенисът е индивидуален спорт. По принцип ние играем за себе си. Но когато играем за страната, има много повече страст. Благодаря на феновете, на зрителите", каза Кузманов след мача. 

Снимка: Reuters

Той сподели, че е оптимист за оставащите два мача - между Григор Димитров и Давид Гофен, както и сблъсъка на двойки. 

"Малко ни остава да се класираме. Както каза Григор в съблекалнята преди да започнем - трябва да дадем най-доброто. Никой не очакваше да бием Веикобритания. Вярваме и продължаваме да се борим", завърши Кузманов.

При успех България ще оглави крайното класиране в групата. Това означава, че най-вероятно на четвъртфинал родните тенисисти ще се изправят срещу представителите на Австралия.