на живо

"Милан" и "Лацио" не се победиха в първи полуфинал за Купата на Италия

Двата тима не успяха да си отбележат гол и ще чакат реванша

Getty Images

След като "Милан" победи "Лацио" с 2:1 в мач за първенството в неделя, сега същите два отбора се изправиха един срещу друг в първи мач от полуфиналите за Купата на Италия. Този  път обаче не успха да си отбележат гол и оставиха развръзката на сблъсъка за 28 февруари, когато е реваншът.

Двата тима започнаха активно и атакуващо. Чиро Имобиле създаде най-добрите положения за гол преди почивката, но Джанлуиджи Донарума се справи отлично на вратата на "росонерите".

В първите 20 минути Имобиле най-напред не успя да нанесе точен удар, след като се оказа сам в наказателното поле, след това пък нямаше късмет при удар от дистанция. А и Лукас Лейва пропусна с глава малко преди да изтече първото полувреме.

Имобиле, който има 20 гола за първенство от началото на сезона и два в турнира за Купата, можеше да открие и в началото на второто полувреме, но пак пропусна с глава, а също така и една ситуация с крак. В 79-ата минута съотборникът му Сергей Милинкович-Савич пропусна да се разпише.

"Милан" игра предимно дефанзивно, но в 75-ата минута Хакан Чалханоглу пропусна лесна добавка. Вратарят на лациалите Томас Стракоша спаси удар на Патрик Кутроне с глава и топката отиде у Чалханоглу.

До края на мача опасни положения пред двете врати липсваха.