на живо

Милан Миятович: Половин България и премиерът са от "Левски"

"Клубът е с традиции, ще се намери решение", заяви вратарят пред черногорско издание

Титулярният вратар на "Левски" Милан Миятович даде интервю за черногорското издание Vijesti, в което изрази увереността си, че клубът ще бъде спасен.

Пред медиите в родината си той заяви, че решение за "сините" ще се намери, тъй като половин България и премиерът (Бойко Борисов) са привърженици на тима.

"Проблемите възникнаха през януари, когато сметките на сегашния собственик (Васил Божков) бяха запорирани. Впоследствие оставки подадоха изпълнителният и спортен директор, треньори. Очаквам в следващите десет дни да се сформира ново ръководство и оставките да бъдат отхвърлени. Половин България, дори настоящият премиер, подкрепят "Левски" и не се съмнявам, че ще бъде намерено решение, тъй като клубът има богати традиции. Освен това в "Левски" има изключително добра атмосфера. Всички играчи приеха да не получават заплати до назначаването на новото ръководство", казва Миятович.

"Клубът ни осигури индивидуални тренировъчни програми и място на стадион "Георги Аспарухов", където играем по-голямата част от мачовете, с изключение на дербито с ЦСКА. Стадионът има фитнес зала, трибуни за 18 000 зрители, но аз нямах възможност да работя с топката. От 13 май това ще се промени след двумесечна пауза, тъй като шампионатът бе прекратен на 13 март."

"Прекарах много време в изолация, защото в България има над 1500 заразени с коронавирус, което е изключително, защото знаем, че много хора се завърнаха от чужбина. Нямаше страх или паника. Мина без вечерен час и беше възможно движението с маски, които бяха задължителни за около 15 дни. Мерките бяха по-строги по Великденските празници, за да се избегнат масови тържества. София не е скъп град, така че нямахме проблеми заради неплатените заплати, а цените останаха същите“, сподели стражът на "Левски".

"Искрено се надявам да остана в "Левски". Трябваше да водим преговори този месец, но сега чакаме новите собственици. Не крия, че се чувствам добре в клуба и още от началото имам симпатии към него. В София също ми харесва. Феновете ме обожават, а от "Левски" отхвърлиха оферти за мен през януари. Договорът ми е до 15 юни. Нека първо да завършим сезона, в който имаме амбиции за спечелване на Купата на България. Там сме на полуфинал, а в първенството ще опитаме да запишем възможно най-добри резултати.", допълва черногорецът.

Тагове: