на живо

"Милан" не успя да пречупи "Аталанта" и изостава от челниците

БГНЕС

"Милан" пропусна да постави под напрежение лидера в Серия А "Ювентус" и втория в класирането "Рома", като завърши 0-0 с "Аталанта" в мач от 17-ия кръг на шампионата в Италия.

Срещата на "Сан Сиро" противопостави третия и шестия в класирането и първото полувреме бе съвсем равностойно, а головите положения почти липсваха.

Вълнуваща бе единствено последната минута на първата част, когато първо "Аталанта" създаде разбъркване пред вратата на Донарума, а в ответното нападение Лука Антонели уцели греда.

През втората част "Милан" натисна съперника си и положенията пред наказателното поле на гостите зачестиха. Марко Спортиело обаче така и не се наложи да се намесва решително. От шансовете, които "червено-черните" създадоха най-чисти бяха 2 случая, когато топката трябваше да бъде чистена от голлинията от защитници на "Аталанта".

 Нулевото равенство означава втори пореден мач без победа за отбора на Винченцо Монтела, който може да бъде изпреварен от Наполи или Лацио. За "Аталанта" това бе трети пореден двубой без успех.