на живо

Милан прави своя академия в София (ВИДЕО)

"Росонерите" избраха България за първата си школа на Балканския полуостров

bTV

Милан създава футболна академия в София. В момента се търси терен за изграждане на школата на италианския гранд. На Балканския полуостров все още няма академия или футболно училище на “росонерите” и България може да стане първата страна в региона с такъв проект, разкри  директорът на "Милан Джуниър Камп" за целия свят Силвио Броли.

Снимка: bTV

„Имаме амбиции да направим футболна академия на Милан в България през 2016-та година. В нея освен да тренират, подрастващите ще учат и живеят, докато се дипломират и излязат от юношеска възраст. Тук сме за конкретни преговори и оглед на места за бази. Търсим подходящ терен за изграждане на Академията. Не е лесно, защото търсим качество, което да отговаря на стандартите на Милан. Много сме горди, че имаме възможността да донесем частица от италианския футбол в България. Искаме да помогнем за развитието на младите таланти и вярвам, че може да сме полезни”, обяви Броли в специално интервю за Ринг 24.

42 страни по света, стотици лагери и над 15 000 талантливи деца.  Това е „Милан Джуниър Камп”, който се проведе в България за втори път това лято.  85 деца показаха най-доброто на терена в опит да впечатлят треньорите от школата на „росонерите” и да си спечелят участие във финален турнир в Милано. Победителите бяха трима: Цветослав Поповчев, Кристиян Бойчев и Любен Занев.

Снимка: bTV

Кристиян, Цветослав и Любен са фенове на Милан и вече нямат търпение да видят своите любимци отблизо. 

„Все още не сме определили датата, на която избраните деца ще заминат за Италия, но сигурно ще е в средата на месец март догодина. Планираме да ги заведем и на мач на Милан от Серия А, като  ще вземат участие в събитие на "Сан Сиро" преди срещата. Това ще е незабравимо изживяване за децата”, каза Броли.

В юношеската формация на Милан до 17 години играе българинът Владислав Жиков, който според Броли има потенциал един ден да попадне в първия отбор на „росонерите”.