на живо

Милена Тодорова с ново върхово класиране при жените

22-годишната биатлонистка завърши на 18-о място в преследването на световното първенство

Twitter

Милена Тодорова продължава възхода си сред най-добрите в биатлона. 22-годишната българка завърши на 18-о място в преследването на 10 км на световното първенство в италианския зимен център Антхолц-Антерселва. Тя пропусна само една мишена във втората си стрелба и завърши на 1:32.6 минута след победителката Доротея Вирер (Италия), която измина трасето за 29:22.0 минути с една пропусната мишена в четирите стрелби. 

Вирер е първата биатлонистка, която печели злато на световно първенство в родния си град.

Втора завърши защитаващата титлата си Денизе Хермен (Германия) - на 9.5 секунди с три пропуска в стрелбата. Трета е световната шампионка в спринта от Антхолц Марте Олсбу-Рьозеланд (Норвегия) с изоставане от 13.8 секунди с три грешки. За норвежката това е трети медал от шампионата, след като тя взе и златото със смесената щафета на своята страна. Вирер и Рьозеланд се движеха плътно една до друга до последната стрелба, в която италианката направи една грешка, а норвежката - две.

За Тодорова 18-ото място е ново върхово класиране на световно първенство при жените, след като преди два дни при дебюта си в индивидуална дисциплина зае 27-о място в спринта.

Състезанието е валидно и за Световната купа. В генералното класиране след 15 от общо 24 старта за сезона води Доротея Вирер (Италия) с 605 точки, пред Тирил Екхоф (Норвегия) с 545 точки и Хана Йоберг (Швеция) с 522 точки. Милена Тодорова е 62-а с 39 точки.