на живо

Милош Раонич се класира за ¼-финал в Австралия след 5-сетов сблъсък срещу Вавринка

Канадецът достига тази фаза на турнира за втора поредна година

Getty Images/Guliver Photos

Милош Раонич се класира за ¼-финалната фаза на Откритото първенство на Австралия по тенис. Канацеът се наложи над четвъртия в световната ранглиста и шампион в турнира от 2014 г. – Станислас Вавринка. Срещата между двамата продължи 3 часа и 47 минути, като Раонич надви швейцареца с 3:2 сета, в отделните части: 6:4, 6:3, 5:7, 4:6, 6:3.

Срещата започна убедително за Раонич, който успя да приключи първите два сета в своя полза. Ваврина на свой ред пък демонстрира страбилна игра, завоювайки третия и четвъртия сет, с което вкара двубоя в пети решителен. В него обаче по-голямо хладнокръвие показа Раонич, който в шестия гейм проби сервиза на своя съперник и по този начин в крайна сметка спечели сета и мача.

Победата на Раонич, която дойде след 24 аса на канадеца, е първа в неговата кариера срещу Вавринка. До този момент двамата бяха изиграли четири двубоя помежди си, всичките от които завършили в полза на швейцареца.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

След като отстрани Вавринка, поставеният под номер 13 в схемата на турнира – Милош Раонич – за втора поредна година достига до ¼-финалната фаза на Откритото първенство на Австралия. В сблъсък за участие на полуфинал канадецът ще се изправи срещу Гаел Монфис, който успя да преодолее руснака Андрей Кузнецов с 3:1 сета. Срещата между Раонич и Монфис е предвидена за 27 януари от 03:00 ч. сутринта българско време.