на живо

Мими Христова донесе на България шеста олимпийска квота в борбата (ВИДЕО)

Врачанката стигна до финала на квалификационния турнир в "Арена Армеец"

Мими Христова донесе четвърта олимпийска квота за жените и шеста за българската борба за игрите в Токио това лято! На квалификационния турнир в столичната "Арена Армеец" европейската ни шампионка се пребори за визата като победи с технически туш с 12:2 Адела Ханзличкова (Чехия) и се класира за финала при 68-килограмовите.

Христова така и не записа пълна схватка в турнира досега. Тя действа агресивно и много технично и направи тушове в осминафиналите, както и на четвъртфинал.

Срещу Ханзличкова Мими взе ранен аванс от 4:0, като държеше съперничката си в клинч в продължение на почти пълните 3 минути. През втората част българката добави още 8 точки в актива си и допусна само 2 за крайното 12:2 с техническо превъзходство.

Утре за титла Христова ще спори с бившата националка Елис Манолова, която се състезава за Азербайджан и също си осигури участие на олимпийските игри.

Квоти в женската ни борба преди това спечелиха Миглена Селишка (кат. до 50 кг), Евелина Николова (кат. до 57 кг) и Тайбе Юсеин (кат. до 62 кг).