на живо

Мими Христова е на полуфинал на световното по борба

Европейската шампионка от 2020 г. ще излезе отново на тепиха по-късно днес

Reuters

Мими Христова постигна две впечатляващи победи в Осло и се класира за полуфиналите в кат. до 65 кг на световното първенство по борба.  

На старта европейската шампионка от 2020 г. тушира полякинята Камила Кулвицка, след като губеше с 0:6, но обърна срещата в своя полза с 8:6, за да ликува в края. На четвъртфиналите българката срази и туркинята Аслъ Демир със 7:2.

Така в решителната битка по-късно днес Христова ще излезе срещу молдовката Ирина Рунгачи, която този сезон покори световния и европейски връх при девойките, и стана №1 в Европа до 23 г.

В кат. до 76 кг Мария Оряшкова загуби от петата на олимпиадата Айпери Кизи (Киргизстан) с технически туш 0:10. Съперничката ѝ стигна полуфиналите, а така българката все още има шанс да продължи на репешаж, ако Кизи се класира за финал.

Другата ни представителка днес Миглена Селишка отпадна от надпреварата в категория до 50 кг. Трикратната еврошампионка стартира с успех срещу полякинята Анна Лукашек със 7:2, във втория кръг обаче бе спряна от Медисън Паркс (Канада) с туш. Противничката й претърпя поражение в следващата среща, с което и българското участие в категорията приключи.