на живо

Мими Христова остана със сребро

Българската състезателка по борба загуби на финала от туркинята Елиф Йесилирмак

www.bul-wrestling.org

Мими Христова остана със сребро на европейското първенство по борба в Каспийск, Русия. Състезателката ни в категория до 59 кг загуби с 4:6 точки от туркинята Елиф Йесилирмак. 

По пътя към финала българката срази с 8:3 точки азерката Омелченко, която е бронзовата медалистка от Евро 2017 и трета на световното до 23 г. същата година. След това победи и Янушевич от Беларус, която е втора в Европа от миналата година.

Решителната схватка започна лошо за Христова, която бързо допусна изоставане с 0:6. Последва силна атака на Мими, която със силно обръщане върна 2 точки, а секунди преди края успя единствено да намали до 2:4. Подобно на предишния двубой, българката имаше сериозни проблеми с кървене от носа. Наложи се тя да получи медицинска помощ на тепиха. 

По-рано днес България си осигури още две отличия - Тайбе Юсеин и Биляна Дудова ще се борят на финал утре. По този начин отличията от шампионата на Стария континент станаха общо четири. Вчера Даниел Александров спечели своя репешаж за бронза в категория до 82 кг при класиците.