на живо

Мино Райола: "Юнайтед" биха развалили дори Пеле и Марадона

Агентът на звездите коментира последните футболни трансфери

Getty Images

Един от най-известните футболни агенти - Мино Райола, заяви, че няма повече да работи с "Манчестър Юнайтед". Причината е неразбирателствата между ръководството на "червените дяволи" и неговия клиент Пол Погба. Французинът все още е част от английския тим, но за неговото желание да продължи кариерата си другаде се говори отдавна.

"Проблемът на Погба е "Манчестър Юнайтед". Това е един отбор, който не знае какво се случва в реалността и няма визия за бъдещето. Няма повече да заведа никой там! Те биха развалили дори Пеле и Марадона. Пол се нуждае от нов клуб и нови съотборници. Такива като в "Ювентус", коментира Райола пред италианското издание "Република".

Снимка: Getty Images

Погба премина на "Олд Трафорд" през 2016 г., като за кратко беше и най-скъпият играч в света - 105 млн. евро.

Друг от клиентите на Мино Райола - Златан Ибрахимович, преди дни се завърна начело на атаката на "Милан" след кратък период в САЩ.

"Той се върна, за да се забавлява в Европа. Не бих могъл да си позволя последния етап от неговата кариера да бъде в Лос Анджелис. Тези шест месеца ще бъдат като последното турне на "Куин" с дълго отдаване на почит на "Сан Сиро". Обмисляхме всяка оферта заедно със Златан. Трябва да сте напълно невежи, за да си мислите, че сам решавам къде ще играят моите играчи", коментира Райола.

Той е и в основата на последния звезден трансфер - този на Арлинг Холанд в "Борусия" Дортмунд. Младият нападател беше спряган за преминаване от "Залцбург" в "Ювентус" и "Манчестър Юнайтед", но в крайна сметка избра Германия. Според спортните издания, Райола е спечелил 10 млн. евро от тази сделка.

"Комисионните ми зависят от заплатите на играчите, което е валидно за всички, които са избрали тази работа. Холанд? Италианците не знаят как да ценят талантите си, така че да не говорим за супер талантите на другите", лаконичен беше Райола.