на живо

Мирела Демирева остана осма на световното в зала в Белград

Тя не успя да преодолее 192 см

Lap.bg

Единствената българска представителка на световното първенство по лека атлетика в зала, което се провежда в Белград - Мирела Демирева, остана на осма позиция в скока на височина. 

Тя приключи участието си в дисциплината по-рано от очакваното, след като не успя да се справи с височина от 192 см. През сезона тя успя да запише резултат от 193 см.

Снимка: Reuters

Демирева нямаше проблеми на 184 и 188 см, като успя да ги преодолее от първия път. На последната височина обаче направи 3 неуспешни опита и отпадна от битката за медалите. 

За сребърната медалистка от Рио де Жанейро това беше второ участие на световен шампионат на закрито в кариерата. През 2018 г. тя завърши на 6-а позиция с резултат 189 см. 

Снимка: Getty Images

За първи път от 2016 г. насам страната ни има само един представител на първенство на планетата в зала. Повечето атлети решиха да пропуснат сезона на закрито и да се съсредоточат върху надпреварите на открито, които започват след по-малко от месец.

Последната титла на България от световно по лека атлетика в зала е от Лисабон 2001 г., когато Тереза Маринова триумфира в тройния скок.