на живо

Мирела скача за злато, Ивет застава на старт (ВИДЕО)

Българско участие украсява световното първенство в Доха

Силно българско присъствие ще украси третия ден от световното първенство по лека атлетика в Доха. Мирела Демирева ще се бори за златния медал в скока на височина, а Ивет Лалова ще застане на старт в сериите на 200 метра.

Битката на Мирела стартира в 20:30 ч., като жребият отреди българката да направи първия си опит последна от 12-те участнички. Това без съмнение е предимство за нея - олимпийската вицешампионка от Рио 2016 ще може внимателно да прецени конкуренцията и условията в сектора.

Самата Демирева обяви, че целта й е само една - световната титла. Най-доброто й класиране на шампионат на планетата е седмо място от Лондон 2017. Тогава тя скочи 192 см, като бе измъчвана от травма.

За седми път на световно първенство ще стартира Ивет Лалова. 35-годишната спринтьорка ще бяга във втора серия, която е с начален час 17:14. Тя се отказа от старт на 100 метра, въпреки че имаше покрив норматив. Причината - пълно фокусиране върху по-силната й дисциплина, където целта остава все така висока - влизане във финала.

Ивет е на 13-о място в ранглистата за сезона с 22:45 секунди. През 2015 г. тя се нареди седма в света.

Тагове: