на живо

Митов: Имам сантименти към "Локо" Пловдив, но най-важни са трите точки (ВИДЕО)

Надявам се през лятото да вземем футболистите, които желая, каза наставникът на "Левски"

Lap.bg

Наставникът на "Левски" Николай Митов не скри уважението си към отбора на "Локомотив" Пловдив, в който една година работи като помощник на Емил Велев. Въпреки това преди петъчния мач от Първа лига той заяви, че "сините" отиват за трите точки на "Лаута".

Треньорът не пожела да навлезе в детайли относно лятната селекция на тима, но разкри, че е споделил вижданията и желанията си с ръководителите на "Герена".

"Локомотив" Пловдив е един качествен отбор с много добри футболисти. За мен това е по-специален мач, тъй като една година съм бил на "Лаута". Работил съм там и уважавам изключително много хората, които и сега са в клуба - Христо Бонев, Атанас Узунов. Войн Войнов пък ми е бил треньор в юношите на "Левски". Ние обаче отиваме за трите точки, защото те ме интересуват най-много", каза Митов на официалната пресконференция преди мача.

"Мое лично решение е кой да е в групата и кой - не. Лукин, Де Нойер, Костадинов и Аниете все още са футболисти на "Левски". Добри играчи, които са дали много на клуба. За мен обаче приоритет са интересите на отбора и тези, които ще бъдат на "Герена" и догодина. Искам да видя техните възможности в оставащите до края на сезона мачове. Затова изборът върху стартовия състав е базиран на този принцип", коментира още Митов.

"Работи се по селекцията. Това обаче е един процес, който изисква време. Само в България всичко става за секундата. Затова и толкова грешки се допускат. И не говоря само за "Левски", а за отборите у нас като цяло. Разговаряме постоянно с шефовете на тази тема. Надявам се, че ще се вземат футболистите, които желая. Все още обаче е рано да се коментира каквото и да е. Казал съм на кои постове искам да се подсилим, но не искам публично да споделям това, защото не е коректно спрямо играчите”, допълни треньорът.