на живо

Борец спаси от удавяне момче в Бургас (ВИДЕО)

16-годишен талант от школата на "Черноморец" извади на брега младеж, скочил от моста

16-годишният талант от школата на "Черноморец" Бургас Христо Ташев спаси човешки живот. Заедно с друг млад спортист - кикбоксьор, той изкара на сушата младеж от бурните води на Черно море.

Две момчета - на 17 и 12 години, загинаха вчера вследствие на мъртво вълнение, след като скачат от втория етаж на моста в града. Трети младеж бе спасен благодарение на храбростта на двамата тийнейджъри.

Скачането от моста в Бургас е забранено, но нито табелите, нито глобите до 2000 лева спират нарушителите.  

Вчера, заедно с приятелите си, Христо се озовава на моста, където тийнейджъри скачат в морето. Бурните води обаче поглъщат едно от момчетата, други викат за помощ. Пръв се притичва кикбоксьорът Жулиян, а след него и Христо.

"Гмурнах се да го търся на дъното, не можах да го намеря. Като излязох горе на повърхността на морето видях, че едното момче също вика за помощ и му подадох пояса и го изкарах.", каза Христо пред bTV. 

Снимка: Instagram

Христо, който се бори в категория до 71 кг в свободния стил, успява да доплува до брега със спасения младеж. Същото правят и приятелите му. А днес момчетата отново бяха на тренировка.

"Донякъде съм горд, че са се спуснали да помагат, без значение, че при такова вълнение може и той да не излезе от водата. Христо е добър спортист, с доста опит. Може би от две-три години е втори в България", добави Панев. 

Част от младите спортисти са свидетели на шокиращата случка в морето, други научават по-късно за бързата и хладнокръвна реакция на Христо. Но не са изненадани.

Снимка: Instagram


"Не се чувствам като герой. Просто направих каквото трябваше.", категоричен е Христо. 

Мечтата на талантите от "Черноморец" е като на всеки спортист – да достигнат до върха. А когато международните състезания се завърнат в календара, Христо и съотборниците му ще участват на европейско първенство.