на живо

Младенов: Аплодисменти за момчетата. Ще покажем, че можем да се борим на 3 фронта

ЦСКА загуби от "Зоря" Луганск с 0:1 в Лигата на конференциите

Младенов: Аплодисменти за момчетата. Ще покажем, че можем да се борим на 3 фронта

С нотка оптимизъм застана пред камерите треньора на ЦСКА Стойчо Младенов, въпреки загубата от "Зоря" Луганск с 0:1 в третия кръг от груповата фаза на Лигата на конференциите. 

Той призова да не се загърбват успехите на тима в първенството, където "червените" са непобедени след 8 мача.

"Няма как да ни се отрази негативно загубата. Нека се върнем в началото на тази кампания. В какво състояние беше отборът и в какво състояние е сега? Това, което постигнахме... С двете ръце аплодирам състезателите браво за това, което постигнаха на трите фронта. Губейки този мач не можем да отпишем това, което направихме. Имаме отбор да се бори на всички фронтове. Ще го покажем и ще го докажем", заяви Младенов.

ЦСКА е на последно място в своята група в Лигата на конференциите със само 1 точка в актива си. "Зоря" се изкачва на втора позиция с първите си 3 пункта. 

Снимка: Lap.bg

"Перфектно първо полувреме с много атаки по фланговете, ситуации, в които съвсем малко не ни достигаше в завършващата фаза, за да можем да отбележим гол, който съвсем друга динамика щеше да даде на мача. Не знам защо пред второто полувреме, докато получихме гола, бяхме толкова плахи и неуверени. Не успяхме да се настаним трайно на терена, да изпълним пространствата. След отбелязването на гола заиграхме отново така, както първото полувреме, но това беше недостатъчно", каза треньорът. 

В края на второто полувреме "червените" имаха претенции за неотсъдени дузпи.

Снимка: Lap.bg

Имаха един удар - един гол, при това от тъч. Не бяхме подредени правилно, не можахме да парираме противника още при изпълнението му. От там се създаде ситуация за удар и гол. Това даде възможност на противника да повярва в победата, станаха по-агресивни в единоборствата, печелеха почти всяка втора топка. Намерихме сили последните секунди да се вдигнем на щурм, имахме нашите възможности. Имаше две ситуации за дузпа, игра с ръка. Незнайно защо отсъжданията бяха в наш ущърб. Не съм човекът, който трябва да коментирам съдията. За мен, имаше дузпи, имаше ситуации за червен картон на противника, но не се получи така, както аз исках", коментира Младенов.