на живо

Стойчо Младенов: Стига сме правили селекции, време е да изградим отбор

ЦСКА замина за реванша с "Лиепая" от Лигата на конференциите

Стойчо Младенов: Стига сме правили селекции, време е да изградим отбор

Стига сме правили селекции, време е да направим отбор. Това заяви новият треньор на ЦСКА Стойчо Младенов при заминаването на "червените" за реванша от Лигата на конференциите срещу "Лиепая".

Той ще се опита да изгради боеспособен тим до две години.

Екзекуторът на "Ливърпул" посочи, че е получил пълна подкрепа от собственика Гриша Ганчев и оперативния директор Данаил Ганчев.

"Виждате каква рязка промяна се прави в ЦСКА във всяко отношение - както в ръководството, така и в спортно-техническия щаб. Надявам се това да бъде за добро и от тук нататък не да правим селекции всеки трансферен прозорец. Стига сме правили селекции, време е да направим отбор. И това е идеята. В лицето на Гриша Ганчев ръководството се справи изключително успешно с всички финансови проблеми на клуба, клубът е изчистен и няма задължения. Така че от тук нататък ще започнем да градим отбор, който в тези две години да бъде достатъчно боеспособен на всички фронтове, на които ЦСКА е свикнал да участва - както в шампионата и за Купата на България, така и в евротурнирите", каза Младенов.

Снимка: Lap.bg

"Надявам се и тук да постигна стабилност в лицето на собственика и на човека, който де факто сега е оперативният директор Дани Ганчев. Имам нужната подкрепа, даден ми е пълен картбланш, така че в това отношение съм напълно спокоен. Надявам се с това ръководство да работим като юмрук, да създадем отличен колектив между чужденци и българи - аз никога не съм правил разлика", каза Младенов.

Новият треньор заяви, че се надява скоро да проведе разговор с Любо Пенев за тима. "Не можахме да се видим с него. Очаквах да дойде да си вземе довиждане с отбора, може би следващата седмица ще го направи. И тогава ще поговорим. Ние сме хора, които се уважаваме и когато имаме нужда от подкрепа, си помагаме взаимно".

Снимка: Lap.bg

Младенов разкри, че всичко около треньорския пост в ЦСКА се е решило след мача с ЦСКА 1948 и предпочете да не говори за това дали смяната е била предварително подготвена.

Относно грозните сцени след първата среща с "Лиепая", когато феновете пробиха кордона от полицаи и атакуваха Стойчо Стоилов, Младенов заяви, че се надява подобно нещо никога повече да не се случва в ЦСКА. 

Преди седмица на "Българска армия" ЦСКА и "Лиепая" завършиха 0:0. След това ЦСКА победи ЦСКА 1948, но въпреки това няколко часа по-късно Любослав Пенев бе уволнен. Мястото му бе заето от Младенов.