на живо

Младежите съхраниха шансове за европейското след успех срещу Сърбия

Победа с 2:1 за националния отбор до 21 години

Facebook

Младежкият ни национален отбор до 21 години запази шансове за класиране за Евро 2021, след като спечели с 2:1 гостуването си на Сърбия в сблъсък от група 5 на квалификациите.

Ситуацията на младите "лъвчета" обаче се усложни, тъй като Полша се наложи с 1:0 над лидера в групата Русия и така битката за второто място, даващо право на бараж, става още по-оспорвана.

Наставникът Александър Димитров заложи на вратата на Даниел Наумов, а в защита пред него бяха Ангел Лясков, Андреа Христов, Валентин Антов и Ертан Томбак. В халфовата линия започнаха Илия Юруков, Илиан Илиев и Асен Чандъров. В предни позиции бе Калоян Кръстев, а по двете крила му помагаха Здравко Димитров и Станислав Иванов.

Избраниците на Александър Димитров поведоха в резултата в края на първото полувреме. Илиан Илиев открадна топката в половината на сърбите, напредна и с премерен удар преодоля вратаря Илич, като топката се удари и в страничната греда.

В 50-ата минута късметът покри домакините. След шут на Здравко Димитров от пряк свободен удар гредите на два пъти спасиха сърбите. Първо Марко Илич докосна топката преди тя да се удари в горната, а след това рикошира в гърба му и се отби и в страничната греда.

Все пак в 64-ата минута България удвои аванса си след контраатака и гол на Калоян Кръстев след асистенция на Станислав Иванов.

Секунди по-рано "плавите" поискаха дузпа за игра с ръка на Валентин Антов, но главният съдия не уважи претенциите на домакините. 

В заключителните минути Асен Чандъров фаулира Гаврич в наказателното поле и норвежкият рефер посочи бялата точка, като Лука Илоч се разписа за 1:2. 

След този успех България излезе на трето място във временното класиране с 11 точки, като изостава на 6 от лидера Русия и на 5 от втория Полша. Сърбите са четвърти с 8 точки и нямат шансове за класиране на европейското догодина.