на живо

Млади сноубордисти се бориха за Купа "Радо Янков"

65 талантливи деца се състезаваха на писта "Стената" в Пампорово

65 сноубордисти от цялата страна взеха участие в състезанието за Купа "Радо Янков" в Пампорово. Надпреварата се състоя на писта "Стената". 

За трета поредна година по инициатива на притежателя на Големия кристален глобус в паралелните сноуборд дисциплини за 2016 г. сили мерят най-добрите, тръгнали по неговите стъпки. От настоящото издание Купа "Радо Янков" е включена в календара на Българската федерация по ски.

Снимка: Facebook

"Когато бях малък, на възраст на децата, които се състезават, имахме също не малък брой стартове в календара. Това ти дава шанс, ако сбъркаш единият старт, да се поправиш а другия, да направиш по-добро класиране. За това наистина е важно да се правят повече стартове, така децата се ошлайфат и психологически стават по-силни, успяват на надграждат в индивидуалното развитие. При мен беше по същия начин - много стартове и така претръпваш, усъвършенстваш се и вървиш нагоре", заяви Янков.

Младите таланти, които се включиха в надпреварата за Купа "Радо Янков", бяха наблюдавани отблизо от първия треньор на българина - Васил Милчев.

Снимка: Facebook

"Няма по-горд сигурно от мен с Радо и това, което направи. Виждате колко много деца запали, така че българският сноуборд и особено алпийският, се възроди. Аз от 24 години се занимавам с това нещо и такъм подем  е си спомням. Благодарение на него и на Александра Жекова, много деца се запалиха, от които се надявам поне 1-2 от тях да постигнат неговите резултати", каза той.

За децата Радо Янков е идол и много от тях искат да станат като него.

Снимка: Facebook

 

Първи при най-малките, до 8 г., стана Константин Савчов ("Бороборд"). До 11 г. при момичетата първа е София Симова ("Борд Райдър"), а при момчетата №1 е Пламен Колев ("Мотен"). До 13 г. победители са: Малена Замфирова ("Юлен") и Ивайло Ерменков ("Блейд"). При момичетата до 15 г победи Андреа Коцинова ("Блейд"), а при момчетата Димитър Илиев ("Амер Спортс").

Тагове:

Радо Янков