на живо

Младите настъпват: Зверев победи Джокович отново и ще се изправи срещу Медведев в Торино

Сърбинът няма да играе за титлата за шеста поредна година

Reuters

Александър Зверев (24 години) и Даниил Медведев (25 години) са двамата финалисти на АТР турнира в Торонто. Те ще спорят за една от най-важните титли през тенис сезона тази вечер (21 ноември).

Медведев се справи с Касер Рууд на полуфинал и ще се опита да защити трофея си от миналата година. Зверев пък излезе като големия победител след петия му мач срещу лидера в световната ранглиста за сезона. Германският тенисист пспечели трудно срещу 34-годишния си съперник с 7:6(4), 4:6, 6:3. 

Снимка: Reuters

Така Зверев вече има 4 победи от 11 мача срещу Джокович, а 2 от тях постигна през 2021 г. - в Торино и на полуфинала на олимпийските игри в Токио.

Снимка: Reuters

Лидерът в световната ранглиста пък за шеста поредна година няма да спечели титлата от финалите на АТР. От 2015 г. насам, когато стана шампион, Ноле има два изгубени финала - през 2016 г. срещу Анди Мъри и 2018 г. срещу Зверев, който тази вечер ще се бори за втората си титла. 

Снимка: Reuters

В Торино феновете ще тледат трети пореден финал без участието на някой от Голямата тройка - Джокович (34 години), Рафаел Надал (35 години) и Роджър Федерер (40 години). И докато сърбинът успя да удържи първото си място в ранглистата през сезона, другите двама са извън топ 5. Матадора ще завърши годината като шести, тъй като не участва на повечето турнири заради контузия. Маестрото пък вече е 16-ти и все още не е ясно дали ще може да го видим отново на корта.