на живо

Младоци спасиха "Барселона" от нова издънка

Каталунците победиха трудно борещия се за оцеляване "Елче"

Getty Images

Таланти от прочутата клубна школа "Ла Масия" спасиха "Барселона" от нова шампионатна издънка! Каталунците записаха труден успех с 3:2 като домакини на "Елче" в мач от 18-ия кръг на испанското първенство.

Тимът на Шави Ернандес водеше с 2:0 след по-малко от 20 минути игра на "Камп Ноу", но допусна изравняване в рамките само на две минути през втората част, преди все пак да вземе своето с късен гол.

Снимка: Getty Images

Феран Жутгла даде аванс на "Барселона" в 16', а Нико удвои в 19'. Гостите не се обезкуражиха и шокираха "блаугранас" с попадения на Тете Моренте в 62' и Пепе Мия минута по-късно. В герой за "Барса" се превърна Нико, който бе точен в 85' след подаване на Гави и донесе победата.

Трима испанци бележат в един шампионатен двубой на "Барселона" за първи път от март 2014 г., когато във вратата на "Осасуна" се разписаха Педро Родригес, Андрес Иниеста и Кристиан Тейо, също юноши на клуба.

За "Барселона" успехът е 23-и пореден на "Камп Ноу" срещу "Елче" в Примера дисион. След него каталунският гранд е вече седми във временното класиране с актив от 27 точки. "Елче" остава 16-и с 15 точки и в следващия кръг приема пряк конкурент в битката за оцеляване - "Гранада", докато "Барселона" гостува на втория "Севиля".

Снимка: Getty Images