на живо

Младок от "Ливърпул" прекърши България в 94-ата минута

Второ поредно късно разочарование за "лъвовете" в Лигата на нациите

Младият Неко Уилямс разочарова България в 94-ата минута. Във втори пореден мач късметът не бе на страната на "лъвовете", които пропуснаха да измъкнат точка от Гарет Бейл и Уелс при гостуването си в Кардиф във втория мач от Лигата на нациите. 

Уелс продължава без загуба у дома вече две години. Последното поражение на "драконите" бе срещу Дания (1:2). 

Домакините владееха топката през по-голямата част от времето, като едва в средата на първото полувреме за кратко събитията се пренесоха пред вратата на Уейн Хенеси. "Лъвовете" не отправиха нито един точен удар през целия мач.

Снимка: Lap.bg

В началото на второто полувреме "драконите" започнаха да пресират "лъвовете" в собствената им половина, като Брукс и Даниел Джеймс бяха най-близо до откриване на резултата. Родният тим показа стабилност при статичните положения и въпреки натиска в последните минути, българите удържаха натиска до 94-ата минута. Тогава обаче 19-годишният десен защитник на "Ливърпул" Неко Уилямс се възползва от грешка в родната отбрана и донесе победата на Уелс.

Снимка: Lap.bg

Мачът ще се запомни и с дебютите от първата минута на Сисиньо, Бирсент Карагарен и Янис Карабельов. През втората част в игра за първи път с мъжката национална фланелка се появи и 18-годишният Филип Кръстев.

Във втори пореден мач България допуска гол дълбоко в добавеното време. В четвъртък срещу Ирландия изравнителното попадение на гостите падна в 93-ата минута.

След два мача в група 4 на Лига В Уелс има 6 точки и води, а България е с една. Другите два тима Ирландия и Финландия играят по-късно в Дъблин.

Сега фокусът на националите ще бъде изцяло насочен към баража срещу Унгария и възможността за класиране за европейското първенство догодина.