на живо

Много пропуски и един гол пратиха Сенегал сред четирите най-добри

Приказката на Бенин приключи

Много пропуски и един гол пратиха Сенегал сред четирите най-добри

Сенегал е първият полуфиналист в 32-ото издание на Купата на африканските нации. "Лъвовете от Теранга" победиха Бенин с 1:0 и за втори път ще играят сред четирите най-добри отбора в надпреварата. 

Най-доброто класиране на Сенегал до момента е загубата във финала от Камерун през 2002 г.

Феновете на Бенин пък трябва да се радват, въпреки отпадането. "Катериците" успяха да подобрят най-доброто си класиране в Купата на африканските нации. До момента те бяха участвали 3 пъти, но само до груповата фаза. 

В първия четвъртфинален мач от турнира, Сенегал видимо беше по-добрият отбор. През целия двубой "лъвовете" нападаха агресивно и търсеха гола. Играчите на Бенин пък по-скоро се бранеха и правеха плахи опити да се противопоставят на съперниците си. 

Снимка: Reuters

Звездата на Сенегал Садио Мане беше най-активен, а в самия край на първото полувреме Кейта Балде пропусна отлична възможност.

През второто полувреме "лъвовете" продължиха да нападат. Усилията им се увенчаха с успех в 70-та минута. Идриса Гай отбеляза след асистенция на Мане.

Самият футболист на "Ливърпул" също се разписа 3 минути по-късно, но за първи път съдията използва системата ВАР (тя навлиза в турнира от четвъртфиналите), а голът беше отменен.

В края на мача Бенин остана с човек по-малко, след като Оливиер Вердон получи червен картон.