на живо

Модрич: Роналдо ни липсва, не можем да запълним празнината му

Според хърватина, намирането на заместник на португалеца е почти невъзможно

Getty Images

Намирането на заместник на Кристиано Роналдо е почти невъзможно, смята носителят на "Златната топка" Лука Модрич. Полузащитникът на "Реал" Мадрид призна на пресконференцията преди реванша с "Аякс" от 1/8-финалите в Шампионската лига, че нападателите на тима не са успели да запълнят празнината, оставена от португалеца след преминаването му в "Ювентус".

"Липсата на Кристиано е нещо, което всеки отбор би почувствал. Намирането на заместник на Кристиано е почти невъзможно.

"Като се има предвид това, което направи за нас и за този клуб, липсата на Кристиано е осезателна. Кристиано вкарваше по 50 гола на сезон. Днес не можеш да намериш някой, който да вкара толкова много. Някои от нас трябва да направят крачка напред и, макар и да нямаме такъв голаджия, имаме нужда от двама или трима играчи, които да вкарват 15, 20 или 10 попадения, а ние нямаме. Това е най-големият ни проблем тази година. Например, срещу "Барса" имахме много шансове и когато не се възползваме, опонентът ви наказва", каза капитанът на Хърватия.

"Клубът се довери на други играчи като Гарет Бейл, Марко Асенсио, Карим Бензема, а бяха привлечени Мариано Диас и Винисиус. Винисиус се справя много добре за възрастта си, но понякога нещата не вървят така, както искаме", добави Модрич.

Реваншът между "Реал" Мадрид и "Аякс" от 1/8-финалите в Шампионската лига е във вторник от 22 ч. Първата среща в Холандия завърши 2:1 в полза на испанския гранд.