на живо

Силен Соколов се оказа недостатъчен за "Лубе" срещу "Перуджа", шампионът на успех от титлата

В събота от 19 ч. по RING можете да проследите четвъртата среща от финала на италианското волейболно първенство

legavolley.it

Цветан Соколов беше най-резултатен за своя "Лубе Чивитанова" при загубата с 0:3 гейма като гост на "Перуджа" (17:25, 20:25, 18:25), с което шампионите поведоха с 2:1 победи във финалната серия на италианското волейболно първенство.

Българинът се отчете с 14 точки (2 аса), които се оказаха недостатъчни за неговия тим да се поздрави с успеха. Най-резултатен в срещата беше Вилфредо Леон, който завърши с 20 точки и беше избран за MVP, а за победата на "дяволската блокада" помогна и Александър Атанасиевич, който добави 14.

Снимка: legavolley.it

Още от самото начало на срещата домакините поведоха с 3:0 след мощна блокада на Леон. Грешки на Леал и Хуанторена белязаха изоставане от цели 5 точки за "Лубе", но Цветан Соколов съкрати азликата след два поредни аса. Кубинското оръжие на "Перуджа" отговори на предизвикателството с директна точка от начален удар, с което успокои своя тим, който комфортно затвори частта с 25:17.

Снимка: legavolley.it

Във втория гейм ас на Станкович даде надежда за гостите на старта, но още при 5-а точка шампионите изравниха резултата. Успешно нападение от трудна позиция на Атанасиевич, комбинирано и с феноменален начален удар, дадоха предимство от 11:8 за "Чивитанова". Ас с внушителната скорост от 131 км/ч на Леон порази посрещането на гостите. Грешка на Соколов увеличи напрежението върху играчите на Фердинандо Де Джорджи, а поредният добър начален удар - този път от Николас Хоуг, донесе аванс от 2:0 гейма за "дяволската блокада".

В третата част "Лубе" изигра равностойна първа половина, но след 11-а точка грешките зачестиха в половината на отбора на Соколов, от което се възползва шампионът, затваряйки гейма и мача след 25:18.

Снимка: legavolley.it

Четвъртата среща между двата тима е в събота от 19 ч. и ще можете да я проследите пряко по RING.

Ако "Перуджа" спечели, ще бъде шампион на Италия, а при успех на Соколов и компания предстои решителен пети мач, който ще определи кой ще бъде носител на титлата на Апенините.