на живо

"Монако" - "Ювентус" или когато ентусиазмът среща спокойствието

"Монако" - "Ювентус" пряко по bTV Action от 21 ч.

Getty Images

Тази вечер "Монако" приема "Ювентус" в първи полуфинален мач от Шампионската лига.

Видео:

Сблъсъкът на "Луи II" се очаква с огромен интерес, защото в него ще се срещнат младостта и ентусиазмът на "монегаските" с опита и спокойствието на "Старата госпожа". Срещата е от 21 ч. пряко по bTV Аction.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Лидерът във Франция се изправя срещу "бианконерите", които са съвсем близо до шеста поредна титла в Серия "А".

Букмейкърите определят "Юве" за абсолютен фаворит. Тимът на Масимилиано Алегри разполага с непробиваема защита. "Монако" пък има в атака сензацията Килиан Мпабе и боецът Радамел Фалкао, които тръпнат в очакване да разбулят мита за желязната италианска отбрана.

Снимка: Getty Images

Воденият от Леонардо Жардим тим се цели във втори финал в Шампионската лига при четвъртото си участие в полуфиналите. През 2004 г. те загубиха мача за титлата с 0:3 от "Порто" на Жозе Моуриньо.

"Ювентус" пък ще се опита да стигне до финала на най-престижната надпревара за втори път в последните три години и общо за девети в историята си. Торинският гранд е рекордьор по загубени финали (6) и не е печелил трофея от 1996 г. Италиански тим не е триумфирал в Шампионската лига от 2010 г., когато "Интер" се справи с "Байерн" Мюнхен с 2:0

Двата съперника се срещнаха на четвъртфиналите през 2015 г. Тогава "Старата госпожа" се наложи след победа с 1:0 у дома и равенство 0:0 като гост.

Жардим със сигурност няма да може да разчита на Габриел Бошилия, който има контузия в коляното, и Гуидо Карильо, който е с разтежение. Под въпрос до последно ще са Джибрил Сидибе и Тиемуе Бакайоко. 

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

"Ювентус" ще бъде без един от основните си играчи - Сами Кедира, който е наказан за първата среща заради натрупани жълти картони. Освен това Марко Пяца и Даниеле Ругани пропускат срещата заради сериозни контузии в колената.