на живо

"Монако" - "Лион" открива сезона във Франция (ВИДЕО)

Гледайте първия мач от сезон 2019/2020 на Лига 1 пряко по RING

"Монако" - "Лион" открива сезона във Франция (ВИДЕО)

Лятната почивка е към края си, което означава само едно - време е за футболни емоции! Френската Лига 1 намира своя дом в ефира на RING, а днес (9 август) първенството ще стартира с дерби!

Един срещу друг ще се изправят "Монако" и "Олимпик" Лион. Мача може да гледате пряко по RING от 21:45 ч.

В "Монако" се надяват новият сезон да няма нищо общо с предишния! През изминалата кампания отборът завърши на 17-то място. Начело на тима бяха Леонардо Жардим и легендата на тима Тиери Анри. Но и двамата не сполучиха!

Жардим се завърна отново начело и обеща, че си е взел поуки от грешките.

Снимка: Getty Images

Подсилването на защитата, която допусна цели 57 гола, беше ключово. Това се случи с привличането на Бенжамен Лекомт и Рубен Агилар от "Монпелие". В нападение отборът ще разчита на най-скъпото си попълнение Желсон Мартинш, който пристигна от "Атлетико" Мадрид срещу 30 млн. евро. Атаката ще допълнят друг португалец Рони Лопес и неостаряващия Радамел Фалкао. 

В "Лион" без проблем си осигуриха участие в груповата фаза на шампионата. Това обаче не означава, че няма промени на най-важните позиции в клуба! Треньорът Бруно Женесио беше пометен от бразилска вълна. Жуниньо Пернамбукано вече е спортен директор на отбора, а за наставник той назначи своя сънародник Силвиньо. 

По време на трансферния прозорец "Лион" се раздели с трима ключови играчи - Тангани Ндомбеле (в посока "Тотнъм"), Ферланд Менди (в посока "Реал" Мадрид) и Набил Фекир (в посока "Бетис"). Тимът ще продължи да разчита на своя голмайстор Муса Дембеле, както и на Мемфис Депай.

Снимка: Getty Images

Към тях се присъединиха левият бек Йосуф Коне, Тиаго Мендеш, Жеан Лукаш, Йоахим Андерсен и румънският вратар Чиприян Татарусано.

Ще бъде ли откриването на кампанията подобаващо? Гледайте тази вечер от 21:45 ч. пряко по RING!