на живо

Монако си тръгна с точка от Париж, Бербатов не игра за "червено-белите"

Мачът на "Парк Де Пренс" завърши 1:1

БГНЕС

Пари Сен Жермен и Монако завършиха 1:1 в последен мач от 9-тия кръг на френското футболно първенство Лига 1. Димитър Бербатов остана извън групата на гостите, тъй като страда от контузия. Въпреки това неговите съотборници заслужено успяха да спечелят точка в Париж, след като се представиха на високо ниво.

Първата част завърши 0:0, а в 72-ата минута Лукас Моура откри резултата в полза на домакините. Монако обаче продължи с добрата си игра, която все пак даде резултат в добавеното време на срещата, когато Мартиал се възползва от грешка в защитата на "сините" и успя да отбележи от близка дистанция.

Това е четвърто поредно равенство в мачовете между двата тима, последните три от които завършиха 1:1. ПСЖ продължава без загуба в 12 двубоя от началото на сезона във всички турнири, а Монако запази позитивната си серия от само една загуба в последните си шест срещи.

В класирането на Лига 1 лидер е Олимпик Марсилия с 22 точки. На втора позиция е Бордо със 17, следван от Лил, Нант и ПСЖ с 15. Монако заема 13-то място с 11 точки.