на живо

Мондиал 2018: Обичайните заподозрени (ВИДЕО)

Бразилия или Германия, Меси или Роналдо – зрелището (почти) започва

Мондиал 2018: Обичайните заподозрени (ВИДЕО)

Битката за най-жадуваната купа във футбола започва на 14 юни и ще продължи до 15 юли. На световното първенство в Русия ще участват 32 отбора, съставени от близо 900 футболисти.

Основен фаворит по традиция е Бразилия, която ще преследва рекордна шеста титла. Във врата й диша актуалният шампион Германия с 4 титли.

Кои ще бъдат героите на първенството? Обичайните заподозрени са трима - Лионел Меси, за когото това най-вероятно е последен шанс да покори света с Аржентина; Кристиано Роналдо - капитан на европейския шампион Португалия; Неймар, който се завръща след дълго лечение на контузия и в когото се крият надеждите на Бразилия.

В Русия, която за първи път е домакин на футболен Мондиал, всичко е колоритно, до последните детайли при провеждането на мачовете.

14 момичета се готвят усилено за първия си мач. Те обаче няма да се впуснат в битката за световната купа, а ще имат важна роля край очертанията на терена. За първи път в историята изцяло женска група ще подава топките в откриващия мач от шампионат на планетата.

Момичетата, на възраст между 13 и 16 години, са от град Агриз, разположен на 800 километра от Москва. Девойките, които се състезават за футболен клуб в Татарстан, ще имат възможността да бъдат близо до своите идоли, а задачата им е отговорна.

Oбщо 776 момчета и момичета ще подават топките по време на 64-те мача от Мондиала в Русия.

Тагове:

@