на живо

Монтана мечтае! И Левски загуби на "Огоста"

"Сините" допуснаха поражение с 0:2 от втородивизионния тим

Малко повече от месец, след като Монтана отстрани ЦСКА в първия кръг на турнира за Купата на България, лидерът в "Б Група" постигна нов сензационен успех. Този път на стадион "Огоста" домакините надиграха с 2:0 другият гранд на родния футбол Левски в първи двубой от осминафиналите на надпреварата. Успехът е първи за Монтана в последните 13 срещи със столичния си съперник.

Треньорът на Левски Георги Иванов пусна в титулярния състав много от резервните футболисти, сред които и младите Ташев, Орачев, Р. Цонев и Божидар Краев. Това обаче не подейства добре на играта на "сините", които отново не впечатлиха с показаното на терена.

Домакините удариха греда още в 15-ата минута, но все пак поведоха в края на първото полувреме. Голът отбеляза нападателят Сергей Георгиев в 42-ата минута. Второто попадение бе дело на полузащитника Иван Минчев, който се разписа в 57-ата минута и осигури добра преднина на тима си преди реванша в София на 3 декември.

Поражението се превръща в поредно разочарование за феновете на Левски. Само преди четири дни техните любимци допуснаха шеста загуба от вечния съперник ЦСКА в последната година, а сега и шансовете за продължаване в турнира за Купата намаляват драстично. Именно трофеят от тази надпревара е голямата цел на столичния гранд за настоящия сезон.

"Сините" вече нямат успех в четири поредни мача, а последната победа на тима, воден от Георги Иванов, е от 27 септември срещу Лудогорец с 3:2.

Монтана продължава да мечтае за място на четвъртфиналите. Клубът търпи впечатляващо развитие, като освен успехите срещу ЦСКА и Левски, тимът може да се похвали и с лидерската позиция в "Б Група" с две точки повече от Локомотив (Горна Оряховица).

Купа на България, 1/8 финали, първи срещи резултати

Монтана - Левски - 2:0

Ботев (Гълъбово) - Локомотив (София) 1:4

Хасково - Банско 3:0

Локомотив (Горна Оряховица) - Дунав 1:1


Вчера:
Черно море - Славия - 2:0

Локомотив (Пловдив) - Ботев 1:1

Литекс - Пирин (Гоце Делчев) 3:1

Берое – Лудогорец, отложен за 15 февруари 2015 г.