на живо

"Монтана" удържа 0:0 срещу слаб "Берое"

Гостите от Северозапада играха 75 минути с човек по-малко

Lap.bg

"Монтана" удържа нулевото равенство с "Берое" в мач от 13-ия кръг на Първа лига, въпреки че игра 75 минути с човек по-малко. 

Така гостите от Северозападна България прекъснаха серията от победи на своя съперник. След 3 успеха "Берое" записа 4-о равенство за сезона.

"Монтана" пък продължава да е без успех от 3 октомври насам (8 мача), когато отборът се наложи с 2:1 над "Славия".

Снимка: Lap.bg

Срещата в Стара Загора се отличи с множество груби нарушения и малко положения пред двете врати. Още в 9-ата минута Давид Кики от гостите получи жълт картон, а само 7 минути по-късно той беше пратен към съблекалнята по-рано заради втори груб фаул. 

Това предреши доминацията на домакините на терена. "Монтана" се прибра в своята половина, докато футболистите на "Берое" организираха атаките. Добра възможност за гол изтърваха Гаюс Макута, Октавио и Кукула.

Снимка: Lap.bg

Нулевото равенство се запази и благодарение на изявите на вратаря на "Монтана" Благой Макенджиев и защитниците на тима, които се представиха стабилно.

"Берое" е на пето място в класирането, като изпусна шанса да се изкачи в топ 4. "Монтана" пък е на 11-а позиция.

След срещата треньорът на "заралии" Димитър Димитров - Херо, заяви, че не е нарушил феърплея с влизането си при съдиите преди мача с "Царско село" през седмицата.

"Влязох и помолих за обективно и коректно съдийство. Ако това е престъпление..., а един президент, който обижда и псува цял мач не е наказуемо... Не виждам какво толкова съм нарушил феърплея!", коментира Херо пред журналистите.

Тагове:

монтана берое