на живо

"Монтана" наказа ЦСКА, треньорът на "червените" напусна демонстративно

Северозападният тим поведе в серията след петсетова драма, втората среща е в петък

Lap.bg

"Монтана" победи трудно ЦСКА с 3:2 в първи полуфинален двубой, игран в зала "Младост" в северозападния град.

По този начин домакините поведоха в серията с 1:0. Вторият сблъсък отново е в Монтана и е насрочен за петък. Двубой номер 3 и 4 (ако се стигне до четвърти мач) ще бъдат в столичната зала "Христо Ботев" съответно на 29-и и 30-и март. В решителен пети сблъсък, ако резултатът в серията е 2:2 победи, предимството на домакин ще има по-предно класиралият се тим, който в случая е този на "Монтана". 

Снимка: Lap.bg

Срещата започна силно за домакините, които поведоха с 5:0. На втората почивка авансът бе намален до 3 точки, като силната блокада помогна на "червените" да изравнят резултата за 20:20. Лошото посрещане на Яни Георгиев върна лидерството на "Монтана". "Армейците" стигнаха отново до изравняване при 23:23, а пристъпване на играч на "сините" даде аванс за първи път в срещата за ЦСКА. Нервите попречиха на гостите от София да затворят гейма, като това се оказа достатъчно за монтанчани да поведат с 1:0.

"Армейците" започнаха мобилизирани втората част и бързо съумяха да натрупат аванс от 7 точки. На първото техническо прекъсване гостите имаха предимство от 8:1. Домакините не успяха да наваксат своето изоставане. Силна серия в края все пак частично върна интригата, но все ЦСКА затвори частта на 21 точки.

В третия гейм от "Монтана" излезе тотално преобразен, а това пролича и на таблото. След равностойния старт, "сините" поведоха с 5 точки за 14:9. Стабилното посрещане и грешките от другата страна на мрежата доведоха до убедителното 25:15.

Снимка: Lap.bg

Промяна се видя в четвъртата част, когато ЦСКА започна пределно концентрирано и създаде крехък аванс от 3-4 точки. След 10-ата точка нещата се преобърнаха, а "Монтана" достигна до изравняване за 17:17. "Армейската стена" са показа на няколко пъти, което оформи крайното 22:25.

В решаващия момент "сините" доказаха защо завършиха на по-предно място в редовния сезон, печелейки тайбрека с 15:13 след много нерви, като дори треньорът на ЦСКА напусна залата в знак на протест срещу съдийско отсъждане в решителната пета част.