на живо

Мората и другите, които се завърнаха сред най-добрите през 2020 г.

Някои футболисти ще запомнят годината с възраждането на кариерите си

Reuters

От началото на сезон 2020/21 видяхме как много позабравени футболисти се завръщат към най-добрите си години. "Виновници" за това са новите им треньори, новият им клуб или просто възвърнала се вяра в собствените им възможности. "Марка" събра имената на тези, чиито кариери бяха на приключване преди старта на кампанията, а сега са сред най-важните фигури за своите отбори.

Лукас Васкес

Снимка: Reuters

През миналия сезон Лукас Васкес не се появяваше редовно в игра за "Реал" Мадрид. Сега той е сред първите имена в титулярния състав на Зинедин Зидан. Той направо "разцъфна" на десния бек в отсъствието на Дани Карвахал.

Тома Льомар

Снимка: Reuters

От началото на кампанията френският национал е сред най-позитивните фактори в представянето на "Атлетико" Мадрид. Преди привличането на Жоао Феликс миналото лято, Льомар бе рекордната покупна на "дюшекчиите". Всяка седмица Диего Симеоне се радва на постоянството в играта му. Класата му никога не е била под съмнение.

Жорди Алба

Снимка: Reuters

И докато "Барселона" се подготвя за раздяла с Лионел Меси и все още ближе раните си от сбогуването с Шави, Андрес Иниеста, Неймар и Луис Суарес, то както винаги може да разчита на Жорди Алба. Левият краен защитник бе сред най-добрите асистенти на легендарните си съотборници, а когато има ден - безспорно е на челните места на своя пост в световния футбол.

Алваро Мората

Снимка: Reuters

В годината, в която не бе препоръчително да посещаваме възрастните си роднини, се оказа, че една визита на Старата госпожа е точно това, от което се нуждаеше Алваро Мората.

Под ръководството на бившия си съотборник Андреа Пирло, испанецът преоткри себе си в "Ювентус", а след събирането си с Кристиано Роналдо има 10 гола и 7 асистенции от началото на сезона.

Данило Луис

Снимка: Reuters

Системата на Пирло с трима централни защитници определено е в полза на бившия играч на "Реал" Мадрид. Той се подвизава най-вдясно от тримата и до момента доказва, че е с ключов компонент за новия "Ювентус". Опитът му, който включва титли на Испания, Англия и Италия, предполага, че Данило е способен да се адаптира към всяка ситуация.

Мойзе Кен

Снимка: Reuters

Имаше доста учудени физиономии, когато "Пари Сен Жермен" взе под наем от "Евертън" Мойзе Кен. Този трансфер обаче пасна доста добре на италианеца. Преди време той бе считан за едно от откритията на "Ювентус", и ето че сега отново играе рамо до рамо с футболисти от световна класа.

Муса Сисоко

Снимка: Reuters

Французинът е сред героите на Жозе Моуриньо, които остават в сянка в новия "Тотнъм".

Сисоко оформи силно партньорство с Пиер-Емил Хьойберг в средата на терена, но се включва доста успешно и по крилото.

Джон Стоунс

Снимка: Reuters

Миналия сезон играчи като Ерик Гарсия и Фернандиньо бяха предпочитани пред Джон Стоунс, и въпреки пристигането на Рубен Диаш през лятото, английският национал успя да си проправи път обратно към титулярната единайсеторка на Пеп Гуардиола.