на живо

Мотоциклетист хвана спирачките на конкурент при 200 км/ч (ВИДЕО)

Романо Фенати беше изгонен от отбора си от Мото2

Getty Images

Италианецът Романо Фенати постави в огромна опасност живота на свои конкурент по време на състезанието за Гран при на Сан Марино в Moto2. Докато той и сънародникът му Стефано Мандзи се движеха с над 200 км/ч по пистата, мотоциклетистът на "Маринели снайперс" се пресегна и натисна спирачката на съседния мотор.

Мандзи успя да овладее своето возило и до опасно падане за щастие не се стигна.

Фенати очаквано беше изваден от състезанието заради "опасно поведение на пистата, което застрашава здравето на другите пилоти".

Този инцидент вероятно ще коства и цялата кариера на италианския грешник, тъй като той остана без отбор минути след като надпреварата приключи. От "Маринели снайперс" обявиха, че не могат да разчитат на такъв състезател. От ръководството на Световния шампионат по мотоциклетизъм пък обявиха, че спират правата на безразсъдния състезател за 2 старта. Неговите колеги се обявиха за изхвърлянето му от спорта изобщо.

Снимка: Getty Images

Самият Фенати се разкая, въпреки че първоначално характеризира действията си като "спортен инцидент" и "нищо сериозно".

"Тази сутрин на свеж ум ми се искаше това просто да е лош сън. Премислям отново тези моменти. Извърших позорен жест, не постъпих мъжки. Критиките са правилни. Искам да се извиня на всички, които вярваха в мен, и на тези, които се почувстваха наранени от действията ми", каза той.