на живо

Моуриньо бесен: Не ме интересува какви са заплатите на футболистите

Специалния е категоричен, че ще пуска в игра само играчи, които се представят добре на терена

Getty Images

Жозе Моуриньо е категоричен - фланелката на "Манчестър Юнайтед" ще бъде носена само от футболисти, които се представят добре в мачове и тренировки, без значение каква е заплатата им!

Мениджърът на "червените дяволи" е бесен на своите играчи заради загубата и слабото представяне срещу застрашеният от изпадане от елита "Уест Бромич" в последния кръг на Висшата лига. В сряда (18 април) тимът излиза срещу "Борнемут" в изтеглен мач, но в състава могат да настъпят някои кардинални промени, които ще се отразят и в полуфинала за ФА Къп срещу "Тотнъм".

"Някои от футболистите, които играха срещу "Уест Бромич", нямат място в този състав. Ако заложа на даден играч срещу "Борнемут" и той се представи феноменално, ще играе и на полуфинала. Това не е ротация, защото ротация е някой, който играе срещу "Борнемут", да осигури почивка на друг, който ще излезе на полуфинала. Това е възможност за някои хора да играят и да се опитат да си спечелят място в състав. Имам само един критерий за селекция - начинът, по който някой играе. Не избирам никого заради цената му, заради заплатата му или заради красивото му лице. Единствено според представянето му", заяви Моуриньо.

"Манчестър Юнайтед" вече няма шанс за титлата в Англия, тъй като градският съперник "Сити" води с 16 точки. "Червените дяволи" обаче трябва да внимават и за второто си място в класирането. Те имат в актива си 71 точки, докато "Ливърпул" е със 70.