на живо

Моуриньо: Без Фелайни се чувствам по-слаб

Давид де Хеа ще е титуляр срещу "Базел"

Getty Images

Мениджърът на "Манчестър Юнайтед" Жозе Моуриньо все още не е сигурен в участието на полузащитника Маруан Фелайни в двубоя с "Базел" от Шампионската лига. Срещата от група "А" е във вторник на "Олд Трафорд" и ще бъде предавана пряко по RING от 21:00 ч.

Белгиецът пропусна гостуването на "Стоук Сити" в събота заради травма в прасеца.

"Фелайни не тренира вчера, за днес още не знам. Той е много важен играч за мен, много по-важен, отколкото си мислите. Без него чувствам състава по-слаб, независимо дали той е на терена, или не. Ако състоянието му се подобри, той ще бъде в състава задължително, защото в момента се нуждая от него, но все още не мога да кажа нищо сигурно", заяви Моуриньо.

Португалецът добави, че на вратата срещу "Базел" ще застане титулярът Давид де Хеа, макар през миналия сезон в Лига Европа да залагаше на Серхио Ромеро.

"Мисля най-доброто за отбора. Аз обаче не харесвам пълното разделение между първенство и Шампионска лига, а освен това в момента Давид е много уверен и се справя чудесно. Така че утре той ще бъде титуляр."

Сигурно за мача утре са и централните бранители Виктор Линдельоф и Крис Смолинг, тъй като Ерик Байи и Фил Джоунс са наказани за мача. "Дори и да не бяха наказани, пак мисля, че щях да избера Линдельоф и Смолинг. За Виктор ще бъде по-лесно да се адаптира с мачове в Шампионската лига - той познава турнира, а и футболът в него е по-сходен с този в Португалия, отколкото Висшата лига", каза още Моуриньо.

За "Манчестър Юнайтед" двубоят с "Базел" ще бъде първи в Шампионската лига след едногодишно отсъствие.