на живо

Моуриньо категоричен: Не Клоп, а горкият Флик заслужаваше да е Треньор на годината

Самият мениджър на "Ливърпул" също не разбира защо е спечелил най-много гласове

Getty Images

Мениджърът на английския футболен "Тотнъм" Жозе Моуриньо изказа своето недоумение, свързано с наградите на Световната футболна централа (ФИФА).

За най-добър треньор за сезон 2019/2020 беше посочен мениджърът на "Ливърпул" Юрген Клоп. Въпреки че германецът успя да върне шампионската титла на Англия във витрината на мърсисайдци след 30-годишно прекъсване, Специалния е категоричен, че друг е по-достоен за приза.

И това е треньорът на "Байерн" Мюнхен - Ханс-Дитер Флик. 

"Единственият шанс Флик да спечели наградата е, ако с "Байерн" намери начин да участва в още 2-3 нови турнира и спечели. Ако спечели 7 титли за един сезон... Тогава наградата щеше да е негова", коментира Моуриньо.

Снимка: Reuters

През миналия сезон, начело с Флик, "Байерн" триумфира в Шампионска лига, първенството на Германия, както и в надпреварите за Купата и Суперкупата на Германия и Суперкупата на Европа.

"Той победи в 5 турнира! Включително в най-важния! Горкият Флик", заяви още Специалния.

Снимка: Reuters

Самият Клоп също коментира, че не знае защо е отличен.

"Не знам защо хората са гласували за мен. Флик заслужава наградата", каза той във включване от дома си по време на церемонията.

Английските медии заподозряха, че Моуриньо отново се опитва да "захапе" Клоп. Преди дни "Тотнъм" и "Ливърпул" се изправиха един срещу друг, за да определят едноличния лидер във Висшата лига. Мърсисайдци победиха с 2:1 с гол в 90-ата минута, а след мача Специалния категорично заяви, че по-добрият отбор на терена е загубил.