на живо

Моуриньо обвини футболистите за най-тежката загуба в кариерата си

"Титулярният състав на "Бодьо" има повече качества от резервния на "Рома", смята треньорът

Reuters

Треньорът на "Рома" Жозе Моуриньо обвини футболистите си за загубата с 1:6 от норвежкия "Бодьо Глимт" в Лигата на конференциите.

Това е най-тежкото поражение в треньорската кариера на португалеца и се случи в мач номер 1008 за него. Никога преди тим, воден от Специалния, не е допускал шест гола в една среща.

Срещу норвежците Моуриньо пусна голяма част от резервите на "Рома". Именно на това той отдава загубата. Все пак наставникът пое отговорността, тъй като сам е избирал играчите.

Снимка: Reuters

"Има голяма разлика в качествата между двете групи играчи. Знам какви граници имат тези футболисти, но все пак очаквах по-добър отговор. Никога не съм крил факта, че този състав има ограничения. Имаме 13 играчи, които представляват един отбор, имаме и други, които са на различно ниво", заяви Моуриньо веднага след мача.

На пресконференцията по-късно той добави, че няма как да разчита единствено на титулярите си.

"Отговорността е моя, но ако бях пуснал първия отбор, някой щеше да се контузи и да допуснем четири или пет гола срещу "Наполи" в неделя. Когато преди няколко седмици казах, че трябва да отидем във Ватикана и да се молим да няма контузии, знаех какво говоря. Титулярният състав на "Бодьо" има повече качества от нашия резервен. Проблемът е в качествата на играчите", заяви Моуриньо.

Снимка: Reuters

Той смята, че не е подценил съперника: "Не, може би надцених способностите на моите играчи. Знам, че "Бодьо Глимт" е най-силният опонент в тази група, но се надявах да играем по-добре."

Във втория мач в Рим треньорът ще пусне титулярите, като даде пример с Ола Солбакен, който вкара два от головете за норвежкия тим: "Изглеждаше все едно Солбакен беше на мотоциклет от Moto GP, а нашите защитници бяха на колело. В Рим няма да е така, Джанлука Манчини и Матиас Вина ще са готови за него.", добави Моуриньо.