на живо

Моуриньо: Поздравявам "Локомотив", изключително тежък мач за нас

"Отборът ви напуска турнира с гордо вдигната глава"

Мениджърът на "Тотнъм" Жозе Моуриньо заяви, че "Локомотив" Пловдив е направил тазвечершния мач изключително труден за неговия тим и поздрави "железничарите" за представянето им.

"Локомотив" се противопостави на именития си съперник, но отстъпи с 1:2 и отпадна във втория квалификационен кръг на Лига Европа.

"Аз искам да поздравя "Локомотив". Мисля, че тяхното представяне бе страхотно. Те дадоха всичко от себе си. Разбира се, не играха по начина, по който обикновено го правят в България. Те се бориха. Опитаха се да не допуснат гол, а впоследствие успяха да отбележат. Изключително опасен двубой за нас. През първата част имахме доста положения. Имаше и дузпа, която, ако имаше VAR, щеше да бъде отсъдена със сигурност.", каза Моуриньо.

"Изключително тежък двубой. Съжалявам, че нямаше публика - хората, които ги видяха да печелят Купата на България. Със сигурност да играеш срещу "Тотнъм" не се случва всеки ден. Щеше да е красиво. "Локомотив" трябва да напусне надпреварата с гордо вдигната глава. Много хора си мислиха, че ще дойда с различен тим, а аз показах уважение към тях.", допълни Специалния.

Снимка: Reuters

"Най-трудно бе да накарам моите играчи да вярват, че двубоят наистина ще бъде труден. Имаме различна интензивност, различни футболисти и класи. Ако играехме два двубоя, в Лондон ситуацията щеше да е различна."

"Това е надпреварата, която се опитваме да спечелим. Ние трябва да взимаме тези двубои. Ние искаме да отидем в груповата фаза на турнира. Въпреки всичко, ние знаехме, че днес ще бъде тежко.", завърши мениджърът на "Тотнъм".