на живо

Моуриньо: Стоичков е №1 и ви чувствам като приятели, но излизаме за победа (ВИДЕО)

Не пропускайте ЦСКА - "Рома" - утре от 19:00 ч. по bTV Action

Lap.bg

Треньорът на "Рома" Жозе Моуриньо даде официалната си пресконференция преди двубоя с ЦСКА в София от Лигата на конференциите. Специалния заяви, че чувства всички българи като приятели и Христо Стоичков е световен №1, но утре отборът му излиза за победа.

"Джалоросите" се нуждаят от успех, за да съхранят шансовете си за първото място в групата. То минава през грешна стъпка на "Бодьо Глимт", който гостува на "Зоря" в другия двубой.

ЦСКА - "Рома" можете да гледате утре от 19:45 ч. пряко по bTV Action. Коментарното ни студио, с водещ Иван Боянов, започва в 19:00 ч.

Снимка: Lap.bg

"За нас е важно да победим с идеята, ако спечелим да бъдем първи. Ако "Бодьо" победи също, ще останем втори, но това, което зависи от нас, ще го направим. Знам, че ще бъде трудно с ЦСКА, защото те заслужават повече точки от сегашния им актив. Затрудниха ни в Рим, но ние трябва да победим"

"Не мисля, че времето ме е променило много. Може би съм станал по-спокоен, но смятам, че имам същата любов към футбола. През 2004-а година имах щастието да спечелим Шампионската лига, но днес играем в Лигата на конференциите и имам желанието "Рома" да спечели този турнир, защото е първи. Ако го направим, ще останем в историята."

Снимка: Getty Images

"80-те и 90-те години бяха златни за българския футбол. Имахте добри футболисти, които играеха из цяла Европа и аз пазя много добри спомени от тогава. Хората, които познавах и специалното отношение, което имам към Стойчо (Младенов), който също идва като мен от малък град, се запазиха до днес. Те бяха освен добри футболисти, и добри хора. Всеки път, когато съм в България, се чувствам у дома. Онова поколение беше много голямо. После отидох в "Барселона" и срещнах футболист №1 в света – Христо Стоичков. Чувствам ви като приятели, но утре няма да чувствам хората срещу мен като такива, тъй като излизаме за победа.", коментира Моуриньо.