на живо

Моуриньо: Това е последният сезон на Златан в "Манчестър Юнайтед"

"Само от него зависи дали ще си прекрати кариерата", каза Специалния

Getty Images

Мениджърът на "Манчестър Юнайтед" Жозе Моуриньо съобщи, че нападателят Златан Ибрахимович ще напусне клуба в края на настоящия сезон, когато изтича и договорът му с "червените дяволи". 

"Всички сме на мнение, че това е последният сезон на Златан в "Манчестър Юнайтед". От него обаче зависи дали ще продължи да играе, или ще прекрати кариерата си", каза Моуриньо по адрес на шведския таран, който преди по-малко от година скъса кръстни връзки.

Снимка: Getty Images

"Мисля, че Златан е намерил правилния път в живота. Той е невероятен футболист с изключителна кариера и единствено тази ужасяваща контузия в неправилния момент му попречи да има два фантастични сезона с нас", добави Моуриньо.

"Настоящият сезон е много труден за него. В момента той не е контузен, но дали той е щастлив и готов да помогне на отбора сега? Не е, но той е толкова честен и има такъв шампионски дух, че би се върнал на терена, единствено ако е напълно готов за това. Той работи здраво и се надявам, че ще успее да навлезе във форма, която да му позволи да достигне до нивото, на което той иска да бъде", каза още мениджърът на "Юнайтед".

36-годишният Ибрахимович пристигна на "Олд Трафорд" през 2016 г. Той има 53 мача за "червените дяволи", в които има 29 гола. През настоящия сезон обаче успя да вземе участие само в 7 двубоя.