на живо

Моуриньо за "Локо" Пловдив: "Тотнъм" можеше да има по-лек съперник

Мениджърът на "шпорите" смята, че носителят на Купата на България е по-подготвен за мача в четвъртък

Reuters

Мениджърът на "Тотнъм" Жозе Моуриньо подходи с уважение към следващия съперник на своя тим - "Локомотив" Пловдив. "Шпорите" гостуват в Града под тепетата за среща от втория кръг на квалификациите за груповата фаза на Лига Европа. Мачът е в четвъртък (17 септември).

"Мисля, че "Тотнъм" и "Локомотив" нямаха късмет в жребия. Можеше да имаме много по-лесен съперник от "Локомотив". Имаше много по-лесни отбори от "Тотнъм" за "Локомотив". И двата тима не сме в лесна позиция. Всичко трябва да се реши в един мач. Очаква ни много тежък мач", предположи Специалния.

Снимка: Twitter

Мачът ще е на стадион "Локомотив" в парка "Лаута", а английският тим пристига у нас по-късно днес (16 септември). Моуриньо говори пред журналисти на онлайн пресконференция от Лондон.

Той демонстрира, че е добре запознат с българския тим, но предпочете да не навлиза в детайли.

"Мисля, че настроението при нас след загубата от "Евертън" е същото, каквото в "Локомотив" Пловдив след загубата от "Лудогорец". Бих казал, че съм впечатлен от отбора, а не от индивидуалности. Смятам, че "Локомотив" е по-подготвен от нас. Отборът вече изигра няколко мача.  Финалът за Купата на България беше преди месеци, след това Суперкупата. Те затрудниха шампиона преди две седмици и нормално е да са в добра добра кондиция от нас, но ние сме по-добрият отбор", заяви Моу.

Снимка: Getty Images

"Истината е, че утре всичко е черно-бяло. Ако биеш, продължаваш, ако паднеш – отпадаш. Вярвам, че това е силна надпревара, в която моя отбор да се развива. Ние ще се опитаме да спечелим турнира Лига Европа", каза още той.

Моуриньо беше категоричен, че звездата на "Тотнъм" Хари Кейн ще бъде на линия за мача и ще излезе на терена на стадион "Локомотив".