на живо

Моуриньо за своя жест: 90 минути бях обиждан. Исках пак да ги чуя! (ВИДЕО)

Мениджърът на "Манчестър Юнайтед" разгневи тифозите на "Юве" след края на мача от Шампионската лига

Мениджърът на "Манчестър Юнайтед" Жозе Моуриньо заяви, че не би повторил жеста си след мача между неговия тим и "Ювентус" от четвъртия кръг в Шампионската лига. След последния съдийски сигнал след зрелищния обрат, който донесе победата на "червените дяволи" с 2:1, Специалния провокира тифозите по трибуните, показвайки им, че иска да чуе още от скандиранията.

Оказа се обаче, че не става дума за песни в подкрепа на "Старата госпожа", а за... обиди. Поне така ги определи самият Моуриньо.

"90 минути само ме псуваха. А аз просто си вършех работата. На края не ги обидих, а направих жеста, за да чуя повече скандирания. Не бих го направил отново, но дойдох тук като професионалист, който работи, а чух обиди за семейството си. За това реагирах така. Сега не ми се мисли за това", заяви португалският мениджър след мача.

Снимка: Reuters

Неговият "Манчестър Юнайтед" пък зарадва феновете си със спечелени 3 точки след напрегнат обрат в последните минути. Бившият ас на "червените дяволи" и настоящ футболист на домакините - Кристиано Роналдо, откри резултата с великолепно изпълнение, а гол на Хуан Мата от фаул и попадение в собствената врата на Леонардо Бонучи в самия край донесоха трите точки на гостите от Англия.

Моуриньо и тифозите на "Ювентус" пък имат закачка от годините на Специалния като треньор на "Интер", когато "нероазурите" доминираха в местното първенство и спечелиха требъл - титла и Купа на Италия и трофей в Шампионската лига.