на живо

Моуриньо започна с победа в "Манчестър Юнайтед"

Мхитарян и Баи дебютираха за "червените дяволи"

Getty Images

Жозе Моуириньо започна с успех престоя си начело на "Манчестър Юнайтед". "Червените дяволви" победиха с 2-0 "Уигън" в контролна среща.

Видео: 

Двубоят в Уигън беше неофициален дебют освен за мениджъра Жозе Моуриньо и за две от новите попълнения на Манчестър Юнайтед - арменския халф Хенрих Мхитарян и котдивоарския централен защитник Ерик Баи.

"Червените дяволи" бяха по-добрият отбор през първото полувреме на мача на "Ди Дабъл Ю Стейдиъм", но не успяха да отбележат гол.

Уил Кийн
Снимка: Getty Images
Още в първите минути на втората част обаче Уил Кийн откри резултата след груба грешка на вратаря на Уигън Юри Яскелайнен.

В 58-та минута Андреас Перейра оформи крайното 2-0 след заучено изпълнение на фаул и силен изстрел на младия футболист в горния десен ъгъл. 

Това бе контролна среща за "червените дяволи" от предсезонната им подготовка, като участие в нея не взе най-очакваната нова покупка на тима Златан Ибрахимович, който ще получи по-дълга почивка. 

На "Юнайтед" предстои турне в Китай, където те ще изиграят приятелски мачове с "Борусия Дортмунд", "Манчестър Сити" и "Галатасарай".