на живо

Може ли принц Уилям да уволни Гарет Саутгейт? (ВИДЕО)

"Обичам "Астън Вила". Синът ми може да стане голмайстор", уверен е британският престолонаследник

Instagram

До къде се простират правомощията на един истински принц? Може ли да уволни селекционера на националния отбор по футбол? Оказва се, че е в пълното си право! Поне така твърди херцогът на Кеймбридж и втори по ред в реда за кралската корона на Великобритания - принц Уилям.

Той беше ексклузивен гост в рубриката на бившия английски национал Питър Крауч и си поговори с него за... футбол. Оказва се, че именно любимият спорт на британците разтоварва и самия принц от държавните му задължения, сред които е да бъде почетен президент на местната футболна федерация. 

И в този ред на мисли... Ако националният тим на Англия постигне редица катастрофални резултати, може ли Уилям да уволни селекционера Гарет Саутгейт?

"Да, Гарет си заминава", пошегува се Уилям. 

И след това обясни, че е голям фен на Саутгейт, който изведе английския тим до полуфинал на световното първенство в Русия през 2018 г. 

"Гарет е легенда. Харесвам го и смятам, че свърши страхотна работа с отбора", добавяйки: "Но няма да крия, че бих провел разговор, в който да го питам защо Джак Грийлиш не е получил повиквателна".

С последната шега за капитана на "Астън Вила", принц Уилям прехвърли темата към неговата кралска особа като... фен. Да, за разлика от баба му кралица Елизабет II която стиска палци за "Арсенал", тоя е фен на "чуковете"!

Снимка: Instagram

"Роден съм в годината, в която Вила спечели Купата на шампионите - 1982-ра, а първият ми мач е за Купата на ФА. Заведоха ме на двубоя "Астън Вила" - "Болтън", като дори не бяхме в някакви ВИП ложи. Наоколо имаше море от фенове на Вила. Имам истинска и топла връзка с този клуб, обичам го! Гледам мачовете, ровя статистики - като всеки фен", разказва принцът.

Той се опитва да предаде тази любов и на децата си. 7-годишният Джордж и 5-годишната Шарлот вече са били на мач заедно с татко. Джордж дори се е впечатлил от "Вила".

"Не съм искал да го насочвам, след като харесва тях, нека ги подкрепя", заяви Уилям. 

"Днес, когато съм родител, футболът е още по-голям отдушник за мен. Играта е много важна за мен, а и за сина ми. Освен това ми дава възможност да се събера с приятели, да повикаме, да изразим емоции. Дори да изречем по някоя обида към рефера... Е, другите могат да си го позволят, но аз спирам преди това и се въздържам - все пак съм президент на Футболната асоциация! Но ми се иска, като на всеки фен...", добави той.

Уилям дори тайно си мечтае Джордж да стане голмайстор на любимия му тим.

"Може да стане номер 1 за всички времена!", надява се той. Най-вероятно преди да седне на трона.

"Гледаш любимия си отбор и за два часа нищо друго не е по-важно. Ние сме нация, луда по тази игра. И аз мисля, че това е страхотно.", завърши Уилям.